Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hackeri zaútočili na kreditky: Pozor, možno ste s týmito firmami obchodovali aj vy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hackeri z hnutia Anonymous zaútočili na používateľov kreditných kariet. Nabúrali sa do údajov z viac ako 13 tisíc kreditiek, ktoré následne zverejnili na internete. Pozrite sa, či ste s napadnutými firmami v poslednom čase neobchodovali.

Používatelia rôznych internetových služieb majú veľkú smolu. Hackeri z hnutia Anonymous sa nabúrali do viac ako 13 tisíc kreditných kariet a údaje, vrátane ich bezpečnostných prvkov, zverejnili na internete. Zneužiť ich teraz môže prakticky hocikto, upozorňuje portál TechCrunch.

Dáta zhromažďovali dlhšiu dobu. Získali ich tak, že zaútočili na vybrané spoločnosti ako VPNCyberGhost, UbiSoft, VCC, Brazzers, UFC TV, PSN, XBL Gamers, Twitch TV, Amazon, Hulu Plus, Dell, Walmart, (EA) Games a pochválili sa tým na Twitteri.

Na zozname nájdete kompletné informácie, ktoré sú potrebné na platbu cez internet. Slováci spomenuté spoločnosti možno vo veľkom nenavštevujú, ale s istotou to nemožno vylúčiť. Zatiaľ nevyplávali na povrch informácie o zneužití údajov z kariet.

Šéf spoločnosti CyberGhost Robert Knapp na margo úniku uviedol, že uniknuté dáta nemusia byť nebezpečné. Ich užívatelia mohli medzitým zmeniť heslá a iné citlivé informácie, keďže ich hackeri zbierali dlho. Ostatné spoločnosti sa zatiaľ nevyjadrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu