Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dievčatko (2) z desivého VIDEA umlátené pestúnkou: Prvé FOTO po útoku, vieme, ako to dopadlo!

Dievčatko malo šťastie, že ho nezabila! Zobraziť galériu (3)
Dievčatko malo šťastie, že ho nezabila! (Zdroj: Youtube, mile2herald.wordpress.com)

KAMPALA – Osud dvojročného ugandského dievčatka, ktoré kruto zmlátila jeho pestúnka na zázname skrytej kamery, s napätím sledujú médiá celého sveta. Príbeh vzbudil toľko nezodpovedaných otázok a strachu, že sme pátrali po jeho pokračovaní. Zistili sme, čo sa vlastne stalo s malou Arnellou a s násilnou pestúnkou po útoku!

Keď Eric Kamanzi, otec ubitej dcérky, prišiel domov, našiel dieťa v zbedačenom stave. Nečakal na príchod polície a spravodlivosť vzal do vlastných rúk. Bez slova si doma pustil video a keď videl, aké mučenie prežila jeho dcérka, pestúnku Jolly Tumuhiirwe (22) stĺkol tak, že na to do konca života nezabudne. Jeho Maličkú Arnellu museli po tyranskom výprasku ošetriť v nemocnici. Našťastie, podľa rodičov je živá a zdravá.

O Arnellu sa po útoku a zotavení stará mama
Zobraziť galériu (3)
O Arnellu sa po útoku a zotavení stará mama  (Zdroj: makubwahaya.blogspot.com, africanspotlight.com, mile2herald.wordpress.com)

Po tom, čo si nazúrený otec vybavil účty s tyrankou, ho pestúnka ohlásila na polícii, nevediac, že Kamanzi má v rukách dôkaz proti nej a vyzerá to tak, že pletiek s políciou sa mladá Jolly už len tak ľahko nezbaví!

Kamanzi ukázal video zo skrytej kamery polícii a tá okamžite neľudskú pestúnku zatkla. Za pokus o zabitie, z ktorého je obvinená, jej hrozí až 15-ročné väzenie. Matka Arnelly, Angela Mbabazi, sa rozhodla, že už nikdy svoju dcérku nezverí do opatery žiadnej pestúnke.

Sadistická pestúnka

Počas vyšetrovania na policajnom riaditeľstve v Kampale vysvitlo, že pestúnka pracovala v domácnosti Kamanziovcov len dva týždne. Incident, ktorý sa odoral presne v polovici novembra, vzbudil pozornosť viacerých občianskych organizácií, ako aj ugandských úradov. Samotná Jolly Tumuhiirwe sa totiž pokúsila hladať pomoc u dostupných organizácií, ktoré však jej volanie vzhľadom na dôkazový materiál nevypočuli. Jolly oslovila organizáciu FIDA, ktorá ju odmietla slovami: „Teraz je našou najvyššou prioritou dieťa.“ 

Dievčatko (2) z desivého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: makubwahaya.blogspot.com, africanspotlight.com, mile2herald.wordpress.com)

Mučenie alebo akékoľvek tyranské zaobchádzanie s deťmi, o ktoré sa starajú nevlastné matky alebo pestúnky, vyvolalo pozornosť nielen miestnych, ale celého sveta. Ľudia začali mať strach o svoje deti. Generálny inšpektor ugandskej polície Gen Kale Kayihura informoval, že odteraz budú pestúnky alebo pomocníčky v domácnosti prísne preverované. „Nie je prípustné, aby pestúnky ventilovali svoj hnev na deťoch a budú sa preukazovať špeciálnym osvedčením, kým ich rodiny s deťmi zamestnajú. Takisto budú musieť mať čistý register trestov a budú kontrolované,“ uzavrel inšpektor.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu