Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V zostrelenom boeingu mala zahynúť aj mladá Poľka: Rodičia veria, že žije, telo nenašli!

Fatima Dyczyński
Fatima Dyczyński (Zdroj: YouTube)

VARŠAVA - Rodičia jedinej Poľky z Boeingu 777, ktorý zostrelili nad územím východnej Ukrajiny separatisti, veria, že Fatima žije! Hoci od tragédie uplynuli už takmer štyri mesiace, úrady dodnes nenašli všetky mŕtve telá obetí.

Na zozname obetí, ktoré sa po zostrelení lietadla nenašli, je aj meno mladej Poľky Fatimy Dyczyński (25). „Stále verím, že je dcéra nažive ,“ hovorí Jerzy Dyczyński, otec Fatimy, pre poľský Fakt.

Boeing s 298 ľuďmi na palube bol zostrelený v júli nad Ukrajinou a telá niekoľkých zahynutých stále chýbajú. Medzi nimi je aj Fatima, ktorá mala letieť z Holandska do Austrálie za rodičmi. V Perthe dostala novú prácu v IBM a chcela tam začať nový život. Naposledy hovorila s rodičmi v deň havárie, keď čakala na lietadlo v Amsterdame. Odvtedy sa už neozvala.

Otec mladej ženy Jerzy Dyczyński sa domnieva, že nemusela byť na palube lietadla, keďže nenašli jej telo. Krátko po katastrofe išiel so svojou manželkou na Ukrajinu, aby tam hľadal nejakú stopu po svojej dcére, ale bezvýsledne. Nepodarilo sa mu ani získať kamerové záznamy z letiska v Amsterdame, aby zistil, či nastúpila do lietadla. V nádeji rodičov drží myšlienka, že sa ich dcéra možno pridala k separatistom alebo Rusom, ktorí zostrelili lietadlo. Dodnes však svojich rodičov nekontaktovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu