Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Merkelová: Momentálne neplánujeme rozširovať sankcie voči Rusku

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes uviedla, že aktuálne sa v súvislosti s Ukrajinou neplánujú ďalšie ekonomické sankcie voči Rusku, okrem rozšírenia zoznamu osôb s cestovných obmedzením. Nemecká líderka je tiež nespokojná s porušovaním prímeria a voľbami, ktoré zrealizovali proruskí povstalci, uviedla agentúra Reuters.

"Sme nespokojní so situáciou okolo Minskej dohody, pretože sa neimplementujú jej rozsiahle pasáže," uviedla Merkelová.  Tí, ktorí porušujú dohovor o zastavení paľby a nerešpektujú hranice Ukrajiny sa vysmievajú dohode z Minska, domnieva sa kancelárka. O tejto otázke sa chce rozprávať s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, ako aj s ruským lídrom Vladimirom Putinom.

Merkelová sa chce usilovať o to, aby Európska únia rozšírila cestovný zákaz aj na novozvolených predstaviteľov povstalcov na východe Ukrajiny. "Okrem tohto rozširovanie ekonomických sankcií aktuálne neplánujeme, zameriavame sa na zimu a humanitárnu situáciu v oblasti a na to, ako dosiahnuť reálne prímerie," dodala Merkelová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu