Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Merkelová chce vychovávať mladých imigrantov: Lepšie vzdelanie a odborná prax

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes ohlásila plán zlepšiť prístup ku vzdelávaniu a odbornej praxi pre mladých ľudí z rodín prisťahovalcov. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenia nemeckej kancelárky

Množstvo žiadostí o prácu neuspeje podľa Merkelovej už len z toho dôvodu, že uchádzač má cudzo znejúce priezvisko. "Toto musíme zlepšiť," vyhlásila nemecká líderka na vládnom summite o integrácii v Berlíne s tým, že "tempo (integrácie) treba zvýšiť".

Merkelová zvolala do svojho úradu zástupcov zo všetkých 16 spolkových krajín Nemecka, predstaviteľov firiem, odborov a prisťahovaleckých organizácii. Cieľom stretnutia je prerokovať problémy v súvislosti so zapájaním mladých imigrantov do pracovných pozícií. Na stretnutí participovala aj nemecká komisárka pre integráciu Aydan Özoguzová. Nemecko sa aktuálne snaží zvýšiť počet imigrantov na učňovských pozíciách. Merkelová spolu s Özoguzovou navštívili dnes úrad pre verejnú dopravu v Berlíne, ktorému sa aktívne darí nábor nováčikov s prisťahovaleckými koreňmi. Vláda podnik považuje za vzorový model pre ostatné spoločnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu