Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemanov vulgárny prejav pobúril Čechov: Prišlo už tisíc sťažností!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český rozhlas bude naďalej vysielať reláciu Hovory z Lánov, v ktorej prezident Miloš Zeman v nedeľu predniesol celý rad vulgarizmov. Doposiaľ však nie je jasné, či budú pokračovať aj živé prenosy. Na reláciu, v ktorej zaznel nevyberaný slovník hlavy štátu, prišlo českej Rade pre rozhlasové a televízne vysielanie už 100 sťažností, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz.

Hovorca Českého rozhlasu Jiří Hošna spresnil, že podrobnejšie sa reflexii nedeľňajšej relácie Hovory z Lánov na vlnách verejnoprávnej stanice bude Čro podrobnejšie zaoberať vo štvrtok. Na tento deň si rokovanie zvolal riaditeľ ČRo Peter Duhan, uviedol český portál.

"V komunikácii s prezidentskou kanceláriou sa k poslednému vysielaniu Hovorov z Lánov vrátime," povedal Hošna. Česká Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie sa vysielaním Zemanových slov bude pravdepodobne zaoberať o 14 dní; do utorkového rokovania tento týždeň už nestihne reláciu zanalyzovať. Sťažnosti podľa riaditeľa rady Ivana Krejčího naďalej prichádzajú.

Kritici postupu Českého rozhlasu upozorňujú, že rozhlasový kódex dáva moderátorovi možnosť prerušiť neslušne sa vyjadrujúceho hosťa alebo mu odobrať slovo. Podľa iDNES.cz je však ťažšou otázkou, či prerušiť prezidenta, teda najvyššieho politického predstaviteľa krajiny. 

"Je to pán prezident. Toto rozhodovanie precedens určite nemá," povedal Krejčí. Vlani v októbri rozhlas predčasne ukončil rozhovor s arcibiskupom Dominikom Dukom, ktorý sa rozčúlil kvôli reštitúciám.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu