Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zeman pôjde na koberček: Šéfa rozhlasu nahnevali vulgarizmy

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Generálny riaditeľ Českého rozhlasu Peter Duhan požiada prezidenta ČR Miloša Zemana o schôdzku. Na stretnutí by sa malo hovoriť okrem iného aj o nedávno odvysielanom priamom prenose rozhovoru s hlavou štátu, v ktorom český prezident použil aj vulgarizmy.

Informovali o tom dnes verejnoprávny Český rozhlas i verejnoprávna Česká televízia. Česká Rada pre rozhlasové a televízie vysielanie dostala iba do stredy 200 sťažností v súvislosti s reláciou, ktorá vyvolala v krajine vlnu kritiky. Kauzou sa dnes zaoberalo v Prahe vedenie Českého rozhlasu. Podľa jeho hovorcu Jiřího Hošnu sa však nechystá zmena vysielania spomínanej relácie, ktorú by okruh Radiožurnál mal aj naďalej prinášať do príbytkov v priamom prenose.

Hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček v reakcii uviedol, že Duhan žiadal prezidenta o stretnutie už niekoľkokrát a vždy sa mu vyhovelo. V reakcii na otázku, či Miloš Zeman prijme šéfa verejnoprávneho rozhlasu aj tentoraz, poznamenal, že k spomínanému podľa jeho názoru netreba viac dodať. S hlavou štátu chce o spomínaných vulgarizmoch hovoriť aj predseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, ktorý sa v uplynulých dňoch priznal, že nevie, ako by prezidentom použitý slovník mal vysvetliť svojim potomkom. Podľa jeho názoru prezident nejde príkladom a mal by sa za svoje vystúpenie ospravedlniť, čo však Pražský hrad už skôr odmietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu