Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdesenie v americkej ZOO: Chlapec (3) spadol do ohrady s jaguármi, okamžite zaútočili!

V tejto zoo sa takmer odohrala obrovská tragédia.
V tejto zoo sa takmer odohrala obrovská tragédia. (Zdroj: YouTube)

LITTLE ROCK – Trojročný chlapec prežil pád do výbehu jaguárov v zoo v americkom Arkansase. Zvieratá ho podľa svedkov pohrýzli, než sa dieťa podarilo zamestnancom záhrady zachrániť.

Teraz je v stabilizovanom stave v miestnej nemocnici, uviedla stanica CNN. Chlapec prišiel v piatok na návštevu zoo v arkansaskej metropole Little Rock so svojím otcom a dedkom. Vo chvíli, keď sa jeho otec nakláňal cez ohradu nad výbehom, aby odfotil čo najlepšie zábery, dieťa bez jeho dohľadu vyliezlo na ohradu a spadlo zo zhruba štvormetrovej výšky do výbehu. 

Kým zdesení návštevníci záhrady začali v panike volať o pomoc, k chlapcovi sa priblížila dvojica šeliem, ktoré na neho vzápätí zaútočili. Jeden z nich ho pohrýzol na nohách, druhý v oblasti krku. Otec na nich v snahe zachrániť synovi život hodil tašku od fotoaparátu a cievku od vodnej hadice, ktorú našiel obďaleč. Jaguárov však nadobro zahnal až zriadenec záhrady, ktorý ich začal striekať hasiacim prístrojom, zatiaľ čo jeho kolega zliezol po rebríku po chlapca. 

Dieťa odviezla sanitka do nemocnice v kritickom stave so zlomeninou lebečnej kosti a pohryzeným krkom. Počas soboty sa však jeho stav zlepšil a podľa lekárov je mimo ohrozenia života. Úrady teraz udalosť vyšetrujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu