Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Môžu si vydýchnuť: Po dňoch strachu dolapili takéhoto smrtiaceho hada

Biela kobra
Biela kobra (Zdroj: infranken.de)

THOUSAND OAKS - Bielu kobru po niekoľkodňovej naháňačke chytili v kalifornskom Thousand Oaks. Majiteľ jedovatého hada, ktorý desil tamojších obyvateľov, nie je známy. Plaz tak teraz skončil v zoologickej záhrade v San Diegu, napísala dnes agentúra DPA.

Bielu kobru monoklovou (Naja kaouthia) zaregistrovali obyvatelia Thousand Oaks už v pondelok. Had tam vtedy napadol psa. Miestni ľudia boli potom pred plaziem varovaní a do ulíc a parkov sa ho vydali loviť zamestnanci zo spolku na ochranu zvierat.

Hon na kobru trval niekoľko dní a tešil sa veľkému záujmu nielen miestnych médií. Aj na Twitteri bol pre túto udalosť založený osobitný účet. Zviera bolo po polapení v karanténe v losangeleskej zoo, potom bolo prevezených do San Diega.

Kobra monoklová je vo voľnej prírode rozšírená predovšetkým v južnej Ázii. U chovateľov je pomerne obľúbená, aj keď jej uštipnutie môže byť smrteľné. Jed môže u ľudí vyvolať ochrnutie, vracanie a bolesti; uskutočnený šok alebo dýchacie problémy môžu viesť v priebehu niekoľkých hodín až k smrti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu