Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení sa v Nemecku začal proces s islamistami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: timesofisrael.com)

DÜSSELDORF - Mimoriadne bezpečnostné opatrenia sprevádzali dnes úvodný deň procesu so štyrmi islamistami v nemeckom Düsseldorfe. Obvinení čelia dôvodnému podozreniu, že okrem iného pripravovali vražedné sprisahanie voči ultrapravicovým politikom.

Proces na Krajinskom vrchnom súde sa začal s viac ako hodinovým oneskorením, pretože viacerí z advokátov predložili ešte pred jeho otvorením podnety upozorňujúce na predpojatosť senátu.

Hlavnému obžalovanému Marcovi G. (27), inak nemeckému konvertitovi z Oldenburgu, hrozí v prípade potvrdenia viny hoci doživotný trest väzenia. Práve stopy jeho DNA našli kriminalisti na nástražno-výbušnom zariadení, ponechanom v batožine na železničnej stanici v Düsseldorfe, informovala tlačová agentúra DPA a nemecké elektronické médiá.

Marco G. sa mal spoločne s troma ďalšími obžalovanými vo veku 24-45 rokov, spolupodieľať na sprisahaní, namierenom voči predsedovi ultrapravicovej strany Pro NRW. Obhajoba dala už dnes najavo, že sa bude v argumentácii opierať predovšetkým o tvrdenie, že nešlo o skutočnú bombu, ale iba o atrapu, ktorá nemohla vybuchnúť. Počas procesu, ktorý je zatiaľ vytýčený do apríla 2015, ale o ktorom znalci pomerov predpokladajú, že môže trvať hoci dva roky, by mali vypočuť 150 svedkov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu