Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Exmanželka pedofila Dutrouxa bude môcť opustiť kláštor

Michelle Martin
Michelle Martin (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Michelle Martinová, bývalá manželka belgického pedofilného vraha Marca Dutrouxa, bude môcť opustiť kláštor v dedine Malonne na juhu Belgicka. Jej budúca adresa zatiaľ nie je známa, uviedol dnes denník Le Soir.

Martinová, ktorá bola odsúdená na 30 rokov za mrežami za napomáhanie a zatajovanie zločinov svojho muža, sa do kláštora klarisiek neďaleko valónskej metropoly Namur dostala pred dvoma rokmi, keď súd vyhovel jej žiadosti o predčasné prepustenie z väzenia.

Dutrouxova exmanželka využila platnú belgickú legislatívu, keď po uplynutí polovice výkonu trestu požiadala o podmienečné prepustenie na slobodu so zdôraznením, že nebude hrozbou pre spoločnosť a utiahne sa do kláštora. Jej pôvodný zámer ubytovať sa v kláštore vo Francúzsku nevyšiel, nakoniec ju prichýlil rád klarisiek v Malonne.  

"Pani Martinová dostala povolenie na zmenu bydliska. Musí sa pripraviť na sťahovanie, ktoré potvrdil kláštor klarisiek, pričom jej povinnosťou je nájsť si náhradné ubytovanie," oznámila generálna prokurátora v belgickom meste Mons.

Martinová zmení bydlisko aj preto, že rád klarisiek už dávnejšie avizoval, že opustia kláštor v Malonne, ale presný dátum ich odchodu nie je známy. Martinová naznačila, že netúži sprevádzať klarisky na nové pôsobisko, jej nová adresa však bude musieť byť takisto dobre chránená.

Úrady zatiaľ z dôvodu Martinovej bezpečnosti neprezradili, kde by mohol byť jej nový domov. Poriadkové sily chcú predísť nepokojom a občianskym protestom, k akým došlo pred dvoma rokmi v Malonne a v Namure.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu