Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Exmanželku pedofila Marca Dutrouxa prepustia predčasne z väzenia

Michelle Martinová
Michelle Martinová (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Odvolací súd v Bruseli dnes rozhodol v neprospech rodín obetí belgického pedofilného vraha Marca Dutrouxa a jeho spolupáchateľky Michelle Martinovej. Tí žiadali pozastaviť predošlé rozhodnutie trestného súdu v Monse o predčasnom prepustení Martinovej na slobodu.

Martinová (52) má prisľúbené miesto v kláštore klarisiek v juhovalónskom Malonne, do ktorého by sa mala presťahovať po 16 rokoch strávených za mrežami. Jej celkový trest za napomáhanie Dutrouxovi pri únosoch a násilí na maloletých dievčatách bol stanovený na 30 rokov.

Dutroux v 90. rokoch uniesol celkove šesť dievčat, ktoré znásilňoval a týral. Štyri z nich jeho vinou a vinou Martinovej, ktorá kryla jeho činy, zahynuli.

Predseda policajnej odborovej centrály SLFP Vincent Gilles dnes uviedol, že zvýšená ochrana kláštora klarisiek bude stáť belgických daňových poplatníkov 120.000 eur mesačne.

Starosta mesta Namur vzhľadom na prejavy nespokojnosti zo strany belgickej verejnosti už požiadal ministerstvo vnútra o zvýšené policajné posily v okolí kláštora. Za mesiac by sa malo vystriedať okolo 60 policajtov platených v plnej dennej norme.

Týždenník Le Soir Magazine v tejto súvislosti uviedol, že Belgicko doteraz zaplatilo za väzbu Martinovej vyše 735.000 eur. Výpočty sú založené na skutočnosti, že na jedného väzňa štát vynakladá v priemere 126 eur denne, pričom Martinová strávila za mrežami 5840 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu