Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Indii znásilnili a obesili dievčatko (†7), dedinčania zlynčovali páchateľov, FOTO!

Zlynčovaní násilníci Zobraziť galériu (3)
Zlynčovaní násilníci (Zdroj: thesundaily.my)

DILLÍ - V dedine na východe Indie našli vo štvrtok sedemročnú dievčinu obesenú na strome, podľa miestnych bola znásilnená. Obyvatelia dediny v indickom štáte Bangla následne zaútočili na troch mužov, ktorých podozrievali z únosu, znásilnenia a zavraždenia dievčaťa, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

"Som v miestnej nemocnici, kde sa vykonáva pitvu dievčatá. Traja podozriví boli hospitalizovaní v inej nemocnici s vážnymi zraneniami," uviedol policajný vyšetrovateľ Sankara Dás. Miestne médiá informovali, že jeden z podozrivých na následky zranení dokonca zomrel, táto informácia ale nebola oficiálnymi úradmi potvrdená.

V Indii znásilnili a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thesundaily.my)

V Indii znásilnili a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thesundaily.my)

Dievča zmizlo zo svojho domu v stredu večer, jej rodina a dedinčania ju ihneď začali hľadať. "Ráno (vo štvrtok) okolo 9:30 sme dievča objavili obesené na strome," opísal miestnej televízii jeden z dedinčanov. Výsledky pitvy zatiaľ neboli zverejnené.

Sexuálne násilie sa dostalo v Indii do centra pozornosti po brutálnom hromadnom znásilnení študentky v idúcom autobuse v metropole Dillí v decembri 2012. Mladá žena svojim zraneniam neskôr podľahla. Zločin vyvolal hnev verejnosti a prinútil indickú vládu prijať prísnejšie zákony pre páchateľov znásilnení, vrátane trestu smrti.

Podľa BBC ale nič nenasvedčuje tomu, že by sa situácia v Indii po nových opatreniach zlepšila. Oficiálne štatistické údaje ukázali, že v roku 2013 bolo v Indii každých 21 minút ohlásené nové znásilnenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu