Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozemná ofenzíva v Gaze bude mať pre Izrael "hrozné následky"

Bombardovanie pásma Gazy
Bombardovanie pásma Gazy (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská pozemná ofenzíva, ktorá sa dnes začala v pásme Gazy, bude mať "hrozné následky". Podľa agentúry Reuters to dnes vyhlásilo palestínske radikálne hnutie Hamas.

"Nevystraší to lídrov Hamasu ani palestínsky ľud," povedal hovorca hnutia Sámí Abú Zuhrí. "Varujeme (izraelského premiéra Benjamina) Netanjahua pred hroznými následkami tohto nerozumného činu," dodal.

Netanjahu nariadil dnes armáde, aby začala pozemnú operáciu v pásme Gazy. Z oficiálneho vyhlásenia o rozhodnutí premiéra a ministra obrany vyplýva, že cieľom operácie je zabrániť využívaniu tunelov vedúcich z pásma Gazy do Izraela na teroristické aktivity.

Armáda následne oznámila, že spustila pozemnú operáciu v pásme Gazy, a to s cieľom zasadiť "významný úder teroristickej infraštruktúre Hamasu". Očití svedkovia a obyvatelia Gazy informovali o silnej delostreleckej paľbe a ostreľovaní z plavidiel pozdĺž hraníc s Izraelom.

"Je mi ľúto, že napriek mojim opakovaným výzvam a výzvam viacerých regionálnych a svetových lídrov, ďalej eskaloval už aj ta nebezpečných konflikt... Vyzývam Izrael, aby robil viac pre zastavenie civilných obetí," povedal generálny tajomník OSN.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu