Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Pekla na pláži: Dovolenkári sa odrazu ocitli pod paľbou strašlivej búrky!

Kúpajúci sa utekajú pred krúpami Zobraziť galériu (2)
Kúpajúci sa utekajú pred krúpami (Zdroj: YouTube)

NOVOSIBIRSK - Ak zomriem, chcem, aby si vedel, že ťa milujem, takéto hrozivé slová povedala istá Ruska svojmu manželovi po tom, ako sa na sibírsku pláž dovalila silná búrka. Na opaľujúcich sa ľudí začali padať obrovské krúpy, pred ktorými sa skryť bolo hotové umenie.

Uplynulý víkend zažila ruská Sibír poriadne horúčavy. Teploty šplhajúce sa až k 37 stupňom vyhnali miestnych obyvateľov na pláž neďaleko mesta Novosibirsk, kde sa chladili v rieke Ob.

Náhle sa však prihnali čierne mraky a spolu s nimi aj riadna prietrž sprevádzaná krúpami veľkými ako golfová loptička. Na videu vidno, ako sa rekreanti, sprvu sa tešiaci z tepla a slnka, náhle v hrôze vybehli z mora a hľadali úkryt pred krupobitím. Každý sa chránil tak, ako vedel. Jedni slnečníkmi, iní zas ležadlami alebo taškami.

VIDEO Pekla na pláži:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Bolo to, akokeby na nás padali z neba náboje," povedal jeden mladík. Vietor bol tak silný, že bral so sebou všetko - uteráky, plážové lehátka a miestami sa dokonca zdalo, že aj deti. Akoby zázrakom však nikto neutrpel zranenie, uvádza denník Daily Mirror.

Krupobitie tejto intenzity sú na Sibíri v lete veľmi zriedkavé. Teploty tu počas najteplejšieho ročného obdobia dosahujú podobné hodnoty ako letoviská pri Stredozemnom mori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu