Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Beh s býkmi sa opäť neobišiel bez adrenalínu a bolesti, ďalší zranení

Beh s býkmi Zobraziť galériu (9)
Beh s býkmi (Zdroj: SITA)

PAMPLONA – Traja ľudia utrpeli dnes zranenia počas šiesteho behu s býkmi v španielskej Pamplone, ktorý je súčasťou osláv sviatku sv. Fermína.

Hovorca španielskeho Červeného kríža José Aldaba povedal, že zvieratá tentoraz nikoho nenabrali na rohy, no jedného bežca previezli do nemocnice s podozrením na zlomeninu kosti. Podľa zdravotníckych zdrojov regiónu Navarra jeden muž utrpel zranenie ramena, ďalší z behu vyviazol s reznými ranami a modrinami na nohách, uviedla agentúra AP.

Pracovníci komunálnych služieb aplikovali pred dnešným behom na klzkú dlažbu v úzkych uličkách Pamplony protišmykový náter, aby zmiernili riziko zranení po nočnom daždi. Víkendové behy s býkmi na 850-metrovej kľukatej trati tradične priťahujú viac zvedavcov. Odkedy sa začali v roku 1924 robiť písomné záznamy, zomrelo v dôsledku zranení spôsobených býkmi 15 ľudí.

Deväťdňové pouličné oslavy sviatku miestneho katolíckeho svätca Fermína, žijúceho v 3. storočí, ktoré zvečnil Ernest Hemingway vo svojom románe z roku 1926 Slnko aj vychádza, každoročne prilákajú tisíce zahraničných turistov. Mnohí z nich neodolajú adrenalínovému behu s býkmi vážiacimi takmer 700 kilogramov, ktorý sa koná vždy ráno o 08.00 h miestneho času.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu