Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Absurdný poplatok: Cestujúci musia na letisku platiť za dýchanie čerstvého vzduchu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

CARACAS – Najväčšie medzinárodné letisko vo Venezuele začalo od cestujúcich vyberať poplatok za dýchanie čistého vzduchu - a vyslúžilo si za to ihneď vlnu kritiky aj vtipov, napísal spravodajský server BBC News.

Poplatok 127 bolívarov (asi 20 eur) na letisku v Caracase má pokryť náklady na novo inštalovaný systém, ktorý používa ozón k vyčisteniu klimatizačnej siete letiska. Tlačové vyhlásenie ministerstva vodnej a leteckej dopravy tvrdia, že Caracas je prvým letiskom v Južnej Amerike a karibskej oblasti, ktoré používa túto technológiu, ktorá údajne ničí baktérie a "chráni zdravie cestujúcich". 

V dobe, kedy sú letenky z Venezuely už tak dosť drahé a je ich menej kvôli miestnej ekonomickej kríze, si mnoho užívateľov sociálnych médií neberie servítky v reakcii na nový poplatok. Rozhlasový moderátor Daniel Martínez napríklad napísal: "Môže mi niekto vysvetliť tú vec s ozónom na letisku? Na záchodoch netečie voda, klimatizácia je rozbitá, po letisku bežia túlavé psy, ale zato máme ozón?" 

"Čoskoro nás nechajú zaplatiť aj za 'dobrý plyn'," napísal ďalší užívateľ v trpkej odvolávke na slzný plyn, ktorý polícia často používa na rozohnanie protestujúcich opozície. A satirický spravodajský blog El Chiguire Bipolar zverejnil fotografiu robota držiaceho za nohu cestujúceho, ktorý robí stojku, s titulkom: "Letisko Maiquetía predstavilo robota, ktorý vás otočí hlavou dolu a vyklepe z vás peniaze." 

 Pre Venezuelčanov sa tak nový poplatok stal zdrojom zábavy, hnevu i ďalším surrealistickým aspektom života v krajine, ktorá má najväčšie zásoby ropy na svete - a pritom trpí nedostatkom toaletného papiera alebo cukru, dodal server BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu