Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Absurdná zábava: Tu sú reality šou, nad ktorými vám bude rozum stáť!

Nové americké reality šou sú rozhodne kontroverzné Zobraziť galériu (5)
Nové americké reality šou sú rozhodne kontroverzné (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON - Už aj na Slovensku sme si zvykli na reality šou, ktoré ponúkajú ľahkú zábavu širokým masám obyvateľov. No zatiaľ čo Slováci mali šancu zúčastniť sa iba niekoľkých vo svete už roky známych formátov, Američania vymýšľajú stále nové a nové formy televíznej zábavy pre nenáročných divákov. O najnovších výstrelkoch televíznych staníc však možno polemizovať.

V tomto roku už stanica Fox predstavila reality šou I Wanna Marry "Harry" (z ang. Chcem sa vydať za Harryho), v ktorej tvorcovia oklamali 12 žien. Presvedčili ich, že budú bojovať o svoje miesto v britskej kráľovskej rodine. Ústredným bodom záujmu bol však Matthew Hicks, ktorý sa na potenciálneho dediča trónu iba veľmi podobá.

Po odvysielaní prvých štyroch dielov v máji tohto roku však šou stiahli, a to v okamihu, ako Hicks osamote jednej zo slečien povedal, že je Princ Harry. Oficiálnym dôvodom je nízka sledovanosť, no v domovine skutočného princa sa im takáto šou vôbec nepozdávala.

Nové americké reality šou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Ďalšou absurditou je formát Bet on Your Baby (z ang. Stavte si na svoje dieťa), ktorý vysiela stanica ABC od apríla 2013. Premiéru už druhej série tejto súťaže spustili 31. mája tohto roku a podľa všetkého sa teší priazni divákov. Podstatou je, že rodiny s deťmi vo veku od dvoch do štyroch rokov súťažia o peniaze do fondu na vzdelanie.

Dieťa musí dokončiť fyzickú alebo inú aktivitu, následne môžu rodičia podľa peňazí, ktoré na neho stavia, vyhrať určitú sumu. Vlastné mutácie tejto šou majú aj Argentína, Čína, Mexiko, Filipíny, Turecko či Ukrajina.

Nové americké reality šou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Definitívu šialeností tohto leta uzatvára Dating Naked (z ang. Randíme nahí). Pomerne tradičný scenár opusteného ostrova, na ktorom sú skupiny ľudí opačného pohlavia, vzišiel prekvapivo z Holandska. Ako vyplýva z názvu, všetci sú nahí a ich jedinou úlohou je zoznámiť sa s potenciálnym partnerom.

Na prvý pohľad na prvom rande tak zistíte o tom druhom to najintímnejšie. Ak sa zhodnete, že to má medzi vami zmysel, idete na druhé rande. To už ale normálne oblečení.

Nové americké reality šou
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: YouTube)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu