Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Dráma počas letu: Vo výške 11 km sa stalo niečo nečakané, kapitán musel v panike núdzovo pristáť!

Klienti United Airlines počas letu číslo 1463 zažili čosi neuveriteľné. Zobraziť galériu (4)
Klienti United Airlines počas letu číslo 1463 zažili čosi neuveriteľné. (Zdroj: SITA)

WICHITA - Asi žiaden pasažier by nechcel zažiť to, aby v lietadle videl povestnú nafukovaciu záchrannú šmykľavku známu z filmov o leteckých katastrofách. No klienti United Airlines boli počas letu číslo 1463 svedkami niečoho ešte znepokojujúcejšieho. Táto šmykľavka sa totiž nafúkla vo výške viac ako 11 kilometrov nad zemou priamo v uzavretom priestore aeroplánu! Lietadlo muselo okamžite pristáť.

Pasažieri letiaci z medzinárodného letiska O’Hare v Chicagu do Los Angeles sa uprostred spánku strhli, keď začuli desivé zvuky zo zadnej časti lietadla. Viacerí sa vyjadrili, že už videli samých seba mŕtvych medzi troskami lietadla, na palube lietadla začali panikáriť. „Myslela som, že už začnem posielať správy na rozlúčku,“ povedala Susan Finkbeinerová.

Klienti United Airlines počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Lietadlo muselo núdzovo pristáť na letisku v kansaskom meste Wichita. „Museli sme hneď zostúpiť, pretože kapitán mal obavy, že rampa by mohla vytlačiť dvere a otvoriť ich,“ citovala skúseného pilota Patricka Smitha mladá študentka Susan. Z výšky 11 500 metrov tak veľmi rýchlo zostúpili na 5800 metrov, čo citeľne vystrašilo ďalej sediacich a stále spiacich klientov americkej leteckej spoločnosti.

Klienti United Airlines počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Iný pasažier, Taylor Martinez, na sociálnu sieť napísal „najstrašidelnejší let všetkých čias“ a pridal aj fotografiu nafúknutej šmykľavky v priestoroch kabíny lietadla. No nezabudol sa poďakovať za „bezpečné pristátie“.

Klienti United Airlines počas
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Twitter)

Podobné nehody však nie sú až takou raritou. V roku 2008 sa v prenajatom lietadle amerického prezidenta Baracka Obamu stalo presne to isté. Dôvodom bola v oboch prípadoch technická porucha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu