Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hollande a Merkelová vyzvali Putina, aby podporil dohodu o prímerí s Kyjevom

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová vyzvali dnes v telefonickom rozhovore ruského prezidenta Vladimira Putina, aby presvedčil proruských separatistov na východe Ukrajiny o nutnosti uzavretia dohody o prímerí s vládou v Kyjeve. Informovala agentúra Reuters.

Hollande a Merkelová v rozhovore s ruským prezidentom zdôraznili dôležitosť implementácie dohody, ktorú v  stredu za účelom dosiahnutia obojstranného prímeria uzavreli v Berlíne ministri zahraničných vecí Francúzska, Nemecka, Ruska a Ukrajiny.

"(Hollande a Merkelová) vyzvali ruského prezidenta, aby do 5. júla podporil zvolanie stretnutia kontaktnej skupiny za účelom stanovenia podmienok prímeria," uvádza sa vo vyhlásení kancelárie francúzskeho prezidenta.

"V tomto zmysle požiadali prezidenta Putina, aby povzbudil separatistov v hľadaní a nájdení dohody s ukrajinskou vládou," uvádza sa ďalej vo vyhlásení.

Hollande a Merkelová budú v najbližších hodinách telefonicky hovoriť aj s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, dodala Hollandova kancelária.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu