Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Škandál v Británii: Premiér Cameron dlhé roky spolupracoval s týmto zvrhlíkom!

David Cameron
David Cameron (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Patricka Rocka, bývalého poradcu britského premiéra Davida Camerona, obvinili vyšetrovatelia z výroby a prechovávania obscénnych záberov detí. Informovala o tom včera Kráľovská prokuratúra (CPS) v Londýne.

Rock, ktorý okrem iného pracoval na zavedení diskutovaného vládneho programu ochrany internetu pre domácnosti pred pornografickým obsahom, sa vzdal svojej funkcie v politickej kancelárii na Downing Street, sídle britského premiéra, len niekoľko hodín po tom, ako ho polícia vo februári zatkla.

Šesťdesiattriročného Rocka obvinili v troch prípadoch zhotovovania obscénnych fotografií detí a v jednom prípade z prechovávania obscénnych záberov detí. Uvedených trestných činov sa mal podľa obžaloby dopustiť v období od júla do augusta 2013.

Premiér Cameron, ktorý spolupracoval s Patrickom Rockom od 90. rokov, sa podľa agentúry DPA odmietol na tlačovej konferencii v Bruseli, kde sa zúčastnil zasadania Európskej rady, k obvineniam vyjadriť s tým, že to považuje za nenáležité.

Kancelária britského premiéra vo februári po zatknutí Rocka konštatovala, že polícii pri vyšetrovaní prípadu v plnom rozsahu poskytla súčinnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu