Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bulharsku hrozia ďalšie povodne, evakuovali viac ako tisíc turistov

Povodne v Bulharsku
Povodne v Bulharsku (Zdroj: SITA)

SOFIA - V Bulharsku sa kvôli hrozbe ďalších záplav muselo z hotelov v čiernomorskom letovisku Albena preventívne evakuovať 1200 turistov. Informovala o tom dnes agentúra Novinite. Žiadny z turistov nebol zranený. Veľká voda po štvrtkových prívalových dažďoch najhoršie postihla predmestie Varny, kde zomrelo 11 ľudí. Celkovo si povodne vyžiadali 14 životov.

Varnské predmestie Asparuchovo prekvapila vo štvrtok prívalová vlna vysoká dva metre, ktorá strhávala všetko, čo jej stálo v ceste. Záplavy postihli aj niekoľko menších obcí v strednom Bulharsku a mesto Dobrič na severovýchode krajiny, kde zomreli traja ľudia. V meste Veliko Tarnovo trvá stav núdze, pod vodou tam stále je 300 domov.
 
Evakuáciu turistov v Albene, ktorý leží asi 30 kilometrov od Varny, úrady nariadili z preventívnych dôvodov kvôli stúpajúcej hladine miestnej riečky Batovska Reka.
 
V Bulharsku sú teraz podľa Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr asi štyri tisícky slovenských turistov. Väčšina z nich je však v letoviskách na juhu, ktorý záplavy nezasiahli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu