Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Centrum Štokholmu zachvátil poplach: Muž sa vyhrážal bombou!

Bombový poplach v Štokholme
Bombový poplach v Štokholme (Zdroj: SITA)

ŠTOKHOLM - Muž, ktorý sa včera vyhrážal odpálením výbušnín priamo v centre Štokholmu, sa vzdal a policajti ho odviedli. Informoval o tom policajný hovorca Kjell Lindgren.

Veľké časti centra Štokholmu, vrátane sídla Švédskej sociálnodemokratickej strany a vládnej Umiernenej strany, včera uzavreli a evakuovali budovy, kým polícia vyjednávala s mužom. Ten sa zabarikádoval v budove neďaleko sídla hlavnej vládnej Umiernenej strany a tvrdil, že má pri sebe výbušniny.

"Vyšiel von, naznačil, že nie je nebezpečný a že ho môžu bez drámy zatknúť. Teraz ho odtiaľ odvážajú... Ostáva len to, aby sme prehľadali priestory a ubezpečili sa, že sa tam nenachádzajú žiadne nebezpečné predmety," informoval policajný hovorca Lindgren.

Hovorca ešte pred zatknutím muža opísal situáciu: "Dnes o 14.24 h SELČ vošiel do kancelárie organizácie na ochranu ľudských práv Civil Rights Defenders na ulici Stora Nygatan 26 a oznámil, že má pri sebe výbušné látky."

"Muž vyslovil vyhrážky proti Umierneným a sociálnym demokratom - preto sme uzavreli oblasti okolo sídla Umiernených v Starom meste a okolo sídla sociálnych demokratov na ulici Sveavägen," pokračoval hovorca. Švédska tlačová agentúra TT bez uvedenia zdrojov informovala, že muž mal v budove na sebe pás samovražedných bombových útočníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu