Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ukrajinská armáda: Zlikvidovali sme desiatky teroristov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Približne 50 "teroristov" zahynulo a 150 utrpelo zranenia za posledných 24 hodín v bojoch s armádou na ukrajinskom juhovýchode, informoval dnes hovorca protiteroristickej operácie (ATO) Vladyslav Selezňov.

"Ukrajinské špeciálne jednotky neutrpeli žiadne straty," citovala Selezňova agentúra UNN. Podľa agentúry RIA Novosti boje pokračujú napriek memorandu o mieri a dohode, ktorú prijal ukrajinský parlament pred prezidentskými voľbami z 25. mája, ako aj sľubu nového prezidenta Petra Porošenka začať proces deeskalácie konfliktu. Boje si vyžiadali už stovky obetí na oboch stranách vrátane civilného obyvateľstva.

Vodca samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) Valerij Bolotov informoval, že v piatok a sobotu zahynulo v bojoch 100 miestnych obyvateľov. "Medzi obeťami sú civilisti a bojovníci domobrany," citovala Bolotova agentúra ITAR-TASS.

Ukrajina: Domobrana tvrdí, že zostrelila dve bezpilotné lietadlá

Domobrana z východoukrajinskej Horlivky dnes oznámila, že jej bojovníci zostrelili v nedeľu dve armádne bezpilotné lietadlá.

Podľa nej sa však zostrelené stroje doteraz nepodarilo nájsť. "Počet bezpilotných lietadiel vo vzdušnom priestore Horlivky nedávno niekoľkonásobne stúpol. Chcú sa o nás viac dozvedieť," citovala agentúra ITAR-TASS jedného z predstaviteľov domobrany.

Dodal, že stroje zostrelili ručnými zbraňami a protilietadlovými raketami. Tlačové oddelenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) správu bezprostredne nepotvrdilo. Informovalo však o tom, že domobrana z Horlivky zostrelila v sobotu frontový bombardér Su-24, ktorý patril ukrajinskej armáde.

"Dve lietadlá typu Su-24 zaútočili v Horlivke kazetovými bombami na budovu riaditeľstva pre vnútorné záležitosti. Jedno z lietadiel bolo zostrelené prenosným systémom protivzdušnej obrany," dodalo tlačové oddelenie DĽR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu