Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nové fakty v smutnom prípade smrti dievčatka v aute: Je to ešte horšie, ako sa zdalo!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: nowiny.pl)

RYBNIK - Prepracovanosť, únava a láska svojej rodiny nadovšetko. Toto celé stojí za smrťou malej Oliwie. Na povrch vyplávali nové informácie. Známe sú výsledky pitvy a ďalšie tragické okolnosti. Paradoxné je, že otec pracoval tak tvrdo, že po práci, často v neskorých večerných hodinách, išiel stavať dom pre svoju rodinu. Totálna vyčerpanosť spôsobila, že zabudol na to najcennejšie!

Otec Krzysztof dlho pracoval a na dcérku jednoducho zabudol. Preťaženosť a zaneprázdnenosť v práci teda pripravili o život 3-ročné dievčatko. Toto sú presné dôvody osudnej tragédie v Poľsku.

Korunu absurdnosti v celom prípade nasadil fakt, že sídlo práce otca je len 300 metrov od miesta, kam chodila dcérka do škôlky. Oliwia musela 8 hodín v 70-stupňovej horúčave trpieť. Keď ju našli, bola už mŕtva.

"Vnučka, chodila do škôlky asi 300 metrov od práce Krzysztofa. On už veľmi dlho tvrdo pracuje. Ako inžinier musí myslieť na veľa vecí. Hneď po práci chodí na stavbu domov, a to každý deň," povedal starý otec malej Oliwie pre Fakt.pl.

Zverejnili aj výsledky pitvy. Zomrela na úpal spôsobený prehriatím, mala aj početné popáleniny. Telo sa začalo postupne prehrievať. Pomaly začínajú zlyhávať niektoré orgány, zatiaľ čo je dieťa v bezvedomí. Prestali fungovať obličky, mozog, do pľúc sa dostala krv a voda. Nakoniec prestalo biť srdce a Oliwia zomrela.

Olíwia mala len 3 a pol roka
Zobraziť galériu (4)
Olíwia mala len 3 a pol roka  (Zdroj: nowiny.pl, FB)

Krzysztof z mesta Rybnik na juhu Poľska sa vybral v utorok ráno, tak ako každý iný deň, do práce v elektrárni. Pracoval dobre a tvrdo, veľakrát až do noci. Potom mieril na ďalšiu šichtu. Chodil stavať rodinný dom. Ešte predtým mal však odviezť svoju dcérku do škôlky. Namiesto toho však išiel rovno do elektrárne, v ktorej pracoval. Celkom zabudol, že Oliwia sedela vzadu na detskej sedačke a spala. Jednoducho jeho prepracovaný mozog to nezvládol a zabudol na ňu.

Sonia (37) a Krzysztof (40) sú z tragédie psychicky na dne. Očití svedkovia uvádzajú, že otec, po šokujúcej správe o smrti svojej dcéry, sa správal ako zmyslov zbavený. Potom, čo prišla na miesto nešťastia matka, rozplakala sa a nechcela telíčko dcérky pustiť z rúk. Ako keby čakala na zázrak. Ani záchranárom, ktorí sa dostavili na miesto, nechcela dať mŕtvu Oliwiu. Nevedela sa s tým zmieriť.

Nové fakty v smutnom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: nowiny.pl, FB)

"Žena sa vrhla na mŕtvu dcéru, objímala ju, nechcela ju vydať pohrebnej službe. Muž bol v šoku. Nevedel, čo sa deje, zmätene kričal, nemohli sme ho ani vypočuť," objasňoval detaily tragédie policajný hovorca Alexander Nowara.

Krzysztofovi hrozí väzenie
Zobraziť galériu (4)
Krzysztofovi hrozí väzenie  (Zdroj: nowiny.pl, FB)

Na mieste tragédie neboli nijaké kamery, ktoré by mohli zaznamenať posledné momenty pred najhorším. Nevedno, či niekto okolo prechádzal alebo mohol niekto duchaplne včas zakročiť.

Otca Krzysztofa stále policajti nemôžu vypočuť. Už tri dni je v zlom psychickom stave, čiže policajti musia počkať, kým sa z toho dostane. Pravdepodobne bude obvinený z neúmyselného zabitia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu