Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Čínske námorníctvo sa prvýkrát zúčastní na cvičení pod vedením USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Číňania sa koncom júna prvýkrát zúčastnia na medzinárodnom cvičení vojenského námorníctva pod vedením Spojených štátov RIMPAC 2014. Informovala o tom dnes webová stránka military.people.com, ktorá sa odvoláva na hovorcu čínskeho námorníctva Lianga Janga.

Uviedol, že Peking vyšle prvýkrát na cvičenia v Tichomorí štyri lode vrátane torpédoborca a fregaty. Čínske sily sa zúčastnia na delostreleckej paľbe, námorných bezpečnostných operáciách, výcviku na hladine, simulovaných evakuáciách, tréningu poskytovania pomoci pri katastrofách či potápačských a ďalších cvičeniach.

V roku 2012 sa na vojenskom cvičení pri Havaji zúčastnilo 40 lodí a ponoriek z 22 krajín sveta. RIMPAC sa koná každé dva roky a je najväčším všestranným cvičením vojenského námorníctva s použitím ostrej streľby.

Tento rok sa uskutoční od 26. júna do 1. augusta a svoju účasť už okrem Číny prisľúbili vojenské sily Austrálie, Británie, Bruneja, Filipín, Francúzska, Indie, Indonézie, Japonska, Kórey, Malajzie, Nového Zélandu, Singapuru, Thajska a USA, uviedla agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu