Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zbytočná tragédia na dovolenke v Tunisku: Zúfalí rodičia vinia zo smrti dcérky (†4) záchranárov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: asiarooms.com)

TUNIS - Dovolenka na slnečnom ostrove Džerba sa skončila pre jednu rodinu z Belgicka veľkou tragédiou. Ich štvorročná dcéra sa totiž utopila v bazéne. Pozostalí zo všetkého vinia miestnych záchranárov a ich amatérsky prístup. Keby sa vraj zachovali tak, ako mali, k nešťastiu vôbec nemuselo dôjsť.

Štvorčlenná rodina z belgického Valónska sa 27. mája vybrala na dovolenku do Tuniska, presnejšie na ostrov Džerba. Štvorročným dvojčatám Elise a Alice sa páčil najmä hotelový bazén, v ktorom sa čľapkali každý deň. V nedeľu však zasiahol osud.

"Denis, otec Elisy, v panike pribehol za mnou a povedal, že jeho dcéra sa topila v bazéne," vysvetľuje očitý svedok Thierry Francois. "Keďže mám certifikát prvej pomoci, okamžite som začal dievčatko zachraňovať. Oživoval som ho viac ako dvadsať minút."

Thierry ďalej uvádza, že v hoteli nemali ani jeden defibrilátor alebo kyslík. Ani privolaná záchranná služba nevedela, čo má robiť. Nemala vraj so sebou žiadne zdravotnícke prístroje či pomôcky, iba jedny nosidlá. Situácia nebola o nič lepšia ani v nemocnici, kam dievčinu previezli. Dokonca ani tam nemali k dispozícii defibrilátor. "Keď službykonajúci lekár nakoniec vyhlásil Elisu za mŕtvu, priznal, že to bolo zapríčinené aj nedostatkom potrebného zdravotníckeho zariadenia. Vôbec nemusela zomrieť," dodal Francois.

Rodičia obvinili záchranárov z nekompetentnosti. Tvrdia, že keby to boli skutoční profesionáli, ich dcéra ešte mohla žiť. Informoval belgický denník Het Nieuwsblad.

Tunisko je obľúbenou dovolenkovou destináciou aj Slovákov. Preto by možno bolo vhodné upozorniť v tejto súvislosti na zvýšenú opatrnosť, všimnúť si, či sú v okolí vášho rezortu nejaké lekárne, prípadne pohotovosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu