Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko nerozdrvia žiadne sankcie, tvrdí Lukašenko

Alexander Lukašenko
Alexander Lukašenko (Zdroj: SITA)

MINSK - Minsk je pripravený spolupracovať s novými predstaviteľmi v Kyjeve, vyhlásil vo štvrtok bieloruský prezident Alexander Lukašenko. Okrem toho konštatoval, že Rusko "nerozdrvia" žiadne sankcie.

"Ukrajina si zvolila nového prezidenta. Myslím si, že budeme spolupracovať s novým prezidentom, s novými orgánmi, pretože tam žijú naši ľudia, ľudia ako my, láskaví a pracovití, ktorí sa však ocitli v takejto situácii. Môžeme ich ignorovať, ale to im len viac ublíži," citovala agentúra ITAR-TASS Lukašenka na stretnutí s Valentinou Matvijenkovou, predsedníčkou Rady federácie, hornej komory ruského parlamentu, a zástupcami ruských regiónov.

Bieloruský prezident zdôraznil, že užšia medziregionálna spolupráca bude najlepším základom a najsilnejšou hnacou silou pre akúkoľvek integráciu v postsovietskom priestore. Bolo by podľa neho správne zapojiť do tohto procesu aj kazašské a ukrajinské regióny.

Lukašenko hovoril aj o západných sankciách voči Moskve. "Žiadne sankcie v dnešnom svete nie sú schopné rozdrviť Rusko... Potrebujeme ďalšie ťažisko, ďalšiu oporu vo svete, aby sme nakoniec obnovili multipolárny svet. Svet nemôže spočívať na jednom pilieri, ktorý sa kníše zo strany na stranu. Toto je náš principiálny postoj, ktorý nie je veľmi obľúbený na Západe," povedal Lukašenko. Dodal, že ignorovanie tohto postoja nám len pomôže obnoviť a získať silnejšiu základňu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu