Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Stredoveké praktiky v Pakistane: Muži vraj kradli, policajti im odsekli ruky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BAHÁVALPÚR - Pakistanská polícia odsekla ľavú ruku dvom mužom obvineným z krádeže po tom, ako sa odmietli priznať k odcudzeniu elektrického kábla a mobilných telefónov. Pre agentúru Reuters to dnes povedali obete.

Obaja muži - 38-ročný Ghulám Mustafá a 42-ročný Lijákat Alí - povedali, že policajti im v piatok odsekli ruky veľkým mäsiarskym nožom. "Štyria alebo piati policajti ma držali a odsekli mi ruku. Omdlel som od bolesti," povedal Mustafá v nemocnici v meste Bahávalpúr v provincii Pandžáb.

"Mňa a Lijákata zatkli pred ôsmymi dňami, keď nás miestni ľudia falošne obvinili z krádeže a odovzdali nás polícii, ktorá nás bila a mučila. Potom, v piatok, urobili toto". Polícia spochybnila ich verziu. Pre Reuters vyhlásila, že muži si ruky odsekli sami britvou pri pokuse o samovraždu. Nie je však jasné, ako by sa im to mohlo podariť.

Zdravotnícky personál tvrdí, že mužov priniesli do nemocnice dvaja policajti asi osem hodín po tom, ako prišli o ruky. Obaja muži stratili veľa krvi. "Vyzerá to ako práca sekery alebo podobného nástroja," povedal Ámir Ahmad, šéf pohotovosti. Dodal, že to nevyzerá ako zranenia, ktoré si obete spôsobili sami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu