Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zverstvo v Indii: Ženu hromadne znásilnili, zaškrtili a zohavili kyselinou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: malaysia-chronicle.com)

NAI DILLÍ - Polícia v severoindickom štáte Uttarpradéš sa snaží identifikovať telo mladej ženy, ktorá bola hromadne znásilnená, uškrtená a v tvári zohavená kyselinou. Informovali o tom dnes predstavitelia, ktorých citovala tlačová agentúra DPA.

Telo 22-ročnej ženy sa našlo v nedeľu v dedine v okrese Barreilly, uviedla v indickej metropole Naí Dillí ministerka pre ženy a rozvoj detí Maneka Gándhíová.

Dedina sa nachádza približne 45 kilometrov severovýchodne od dediny v okrese Budhaun, kde boli v utorok 27. mája unesené, znásilnené a zabité dve sesternice vo veku 14 a 16 rokov. Telá dievčat našli nasledujúci deň visieť z mangovníka.

Sexuálne násilie je stredobodom pozornosti indickej verejnosti od decembra 2012, keď bola v Naí Dillí v idúcom autobuse hromadne znásilnená študentka, ktorá neskôr zraneniam podľahla. Tento zločin vyvolal hnev a protesty, kde demonštrujúci žiadali lepšie zaobchádzanie so ženami.

Najnovšie incidenty tiež vyvolali pobúrenie v štáte Uttarpradéš a po celej Indii. Polícia dnes použila vodné delá, aby rozohnala demonštráciu žien, ktoré v hlavnom meste štátu Uttarpradéš, v Lakhnaú, protestovali proti nárastu násilných činov páchaných na ženách v severnej Indii a žiadali väčšiu bezpečnosť pre ženy.

Gándhíová uviedla, že sa práve oboznamovala s prípadom zohavenej ženy, keď prišli správy o znásilnených sesterniciach-tínedžerkách. Ministerka označila oba prípady za "srdcervúce". Ministerka tiež informovala, že indická federálna vláda zriadi v každom okrese krajiny centrá pre obete znásilnenia, kde ženy dostanú lekársku a právnu pomoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu