Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nové skutočnosti v hrozivom prípade: Tehotnú ženu vraj ukameňoval vlastný manžel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LÁHAUR - Za utorkovým ukameňovaním tehotnej ženy v Pakistane, ktorému sa vraj nečinne prizerali pakistanskí policajti, nestáli príbuzní nespokojní s jej výberom manžela, ale práve tento manžel. Tvrdí to podľa agentúry Reuters staršia sestra zavraždenej.

Podľa pôvodných správ zomrela dvadsaťpäťročná Farzana Ikbálová potom, čo ju a jej manžela Muhammada Ikbála v utorok pred budovou súdu v pakistanskom Láhaure napadlo palicami a tehlami asi dvadsať príbuzných, vrátane jej otca a bratov. Dôvodom útoku vraj bolo to, že sa žena vydala za iného muža, ako jej rodina vybrala.

Sestra zavraždenej dnes ale opísala udalosť odlišne. "Farzanu zabil Muhammad Ikbál a jeho komplici. Jej otec a zvyšok jej rodiny boli chybne obvinení z vraždy," povedala novinárom . "Bola som tam. Keď odišla od právnika a videla nás stáť na druhej strane ulice, okamžite k nám zamierila. Ikbál a jeho komplici ju prenasledovali a zasiahli ju tehlami," dodala.

Ikbál už skôr priznal, že svoju prvú manželku zabil, aby si mohol vziať teraz ukameňovanú dievčinu. Tá sa podľa sestry v máji pred Ikbálom takmer dva týždne skrývala v útulku pre ženy. "Povedala mi, že ju uniesol a prinútil k sobášu," vyhlásila sestra. "Bála sa, že by ju mohol zabiť rovnako ako svoju predchádzajúcu ženu," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu