Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Masové zabíjanie policajtov: Ozbrojený Kanaďan kráča ulicami ako Rambo!

Justin Bourqe Zobraziť galériu (5)
Justin Bourqe (Zdroj: news.com.au)

MONCTON – Troch policajtov v stredu v noci zastrelil a dvoch ďalších zranil na východe Kanady, v pobrežnej provincii Nový Brunšvik, ozbrojený páchateľ, po ktorom vyhlásili pátranie.

Dvaja zranení policajti nie sú údajne v ohrození života. Kanadská kráľovská polícia v meste Moncton so 70.000 obyvateľmi označila za páchateľa 24-ročného miestneho obyvateľa Justina Bourqua. Médiá zverejnili jeho snímku, na ktorej kráča ulicami mesta s dvoma puškami a nožom, oblečený v maskáčoch a s čiernou čelenkou.

Podľa prvých svedectiev mal strelec vždy problém s autoritami, ale okoliu pripadal ako milý človek. Bourqueov najlepší priateľ Mike Campbell je zo súčasnej situácie prekvapený: "Je poslednou osobou, o ktorej by som si myslel, že môže spraviť niečo takéto."

Polícia neustále upozorňuje občanov, aby nevychádzali z domov. Všetka doprava do tejto časti mesta bola zablokovaná. Hodinu predtým, ako Bourgue započal hrozivú púť, napísal na svoje konto na sociálnej sieti: "Nesnažte sa nás oklamať, vieme, že to najhoršie ešte len príde. Verím, že moje kráľovstvo príde."

Polícia prvý raz informovala o streľbe o 21.12 h miestneho času (2.12 h SELČ) na Twitteri, odporúčala obyvateľom, aby nevychádzali. V časti mesta zablokovala ulice a dopravu odtiaľ odklonila. Starosta mesta vyzval obyvateľov, ktorí sa nemôžu dostať domov, aby vyhľadali úkryt u známych či príbuzných a zostali tam až do odvolania.

Justin Bourqe zastrelil až
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Masová vražda policajtov je vzácna v Kanade, ktorá má prísnejšie zákony týkajúce sa zbraní ako susedné USA.  Hovorca polície Paul Greene v rozhovore pre televíziu CBC povedal, že policajti reagovali na správy o mužovi v maskáčoch nesúcom zbrane. Premiér provincie Nový Brunšvik i kanadský minister verejnej bezpečnosti Steven Blaney v reakcii na správy o smrti troch policajtov vyjadrili zdesenie.

K ostatného masovému zabitiu kanadských policajtov došlo v roku 2005 v Mayerthorpe v provincii Alberta, strelec vtedy zabil štyroch príslušníkov kráľovskej polície.

Justin Bourqe zastrelil až
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twiiter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu