Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pakistancovu tehotnú ženu ukameňovali za sobáš: Na dôkaz lásky k nej zabil svoju exmanželku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ISLAMABAD – Pakistanec, ktorého tehotnú ženu ukameňovali za sobáš z lásky k nemu, zabil svoju predchádzajúcu manželku. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na pakistanskú políciu.

Muž sa priznal, že svoju prvú ženu zabil z lásky k ukameňovanej obeti. Syn z prvého manželstva mu v súlade s právom šaríja odpustil, keď zaplatil peniaze za preliatu krv. Muža po troch či štyroch rokoch prepustili z väzenia. Novú manželku Pakistanca, 25-ročnú Farzáne Ikbálovú ukameňovali za sobáš z lásky členovia jej rodiny. Manžel bol od nej starší o 15 rokov, vzali sa v januári tohto roka.

Na útoku sa podieľalo približne 20 osôb vrátane jej otca, bratov a ďalších príbuzných, a tiež jej bývalý snúbenec. Ženu vyhlásili za mŕtvu po prevoze do nemocnice. Polícia už zatkla dvoch bratrancov ukameňovanej ženy, jej strýka a ďalšieho podozrivého muža. Brat obete a jej bývalý snúbenec sú stále na úteku.

K ukameňovaniu došlo pred budovou najvyššieho provinčného súdu v meste Láhaur na východe Pakistanu. Pakistanský premiér Naváz Šaríf označil čin za "úplne neakceptovateľný" a nariadil úradom, aby prípad vyšetrili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu