Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Mladý panic (22) bol sexuálne frustrovaný: Pred popravou natočil VIDEO, potom začal zabíjať!

Elliot Rodger bol sexuálne frustrovaný Zobraziť galériu (9)
Elliot Rodger bol sexuálne frustrovaný (Zdroj: SITA)

GOLETA - Mladíka žiadne dievča nechcelo, tak sa rozhodol, že im to vráti. Rozhodol sa vziať do rúk zbraň a zabíjať. Pred popravou natočil video, v ktorom vyrozprával svoj aktuálny duševný stav. Vyhrážal sa v ňom dievčatám, že im dá pocítiť hnev za neopätovanú lásku. Pozabíjal 6 ľudí a ďalších 7 zranil. Následne sa zastrelil vo vlastnom aute pri naháňačke s policajtmi. Video, ktoré pred popravou však nikto nebral vážne, čo v ňom predpovedal?

Šerif okresu Santa Barbara Bill Brown na sobotňajšej tlačovej konferencii ďalej podľa agentúry Reuters informoval, že predtým, než Rodgers nasadol do auta a za jazdy spustil streľbu na ľudí na ulici neďaleko areálu Kalifornskej univerzity, útočník ubodal na smrť troch svojich spolubývajúcich.

Elliotovo čierne BMW, z ktorého strieľal, nakoniec po prestrelke s políciou havarovalo. Policajti našli útočníka bez známok života s priestrelom lebky.

Aj keď bezprostredne po prestrelke s políciu nebolo zrejmé, či Rodgera zabila jeho vlastná guľka, Brown teraz dodal, že mladík zrejme namieril zbraň aj proti sebe.

Strelcom zo Santa Barbary
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Podľa šerifa mal Elliot pri sebe v aute tri ručné poloautomatické zbrane. Pričom všetky boli v legálnej držbe.

Sedem ľudí, ktorých mladík postrelil alebo zrazil, ostáva v nemocnici s vážnymi poraneniami, dodáva AP.

Strelcom zo Santa Barbary
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: SITA)

Polícia naďalej skúma video, ktoré mal Rodger zavesiť na YouTube pred svojím činom a na ktorom avizuje svoj zámer. Rodgerova rodina pritom už pred časom žiadala úrady o pomoc, poukazujúc na predchádzajúce príspevky na YouTube, v ktorých sa vyhrážal samovraždou a zabíjaním iných. Z posledného videozáznamu, ktorý sa dostal na internet len krátko predtým, čo útočník začal v piatok večer vraždiť, mala byť motívom Elliotova sexuálna frustrácia.

Pozrite si VIDEO

Panic zabíjal

Internetový portál BBC cituje právnika Elliotovho otca Petera - Alana Shifmana, ktorý tvrdí, že mladík mal psychické problémy a podstúpil dokonca niekoľkokrát odbornú liečbu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu