Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rusko chystá úder: Tajný dokument s odvetou za sankcie

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko má pripravený tajný dokument, v ktorom popisuje odvetné opatrenia v odpovedi na prípadné ďalšie sankcie uvalené Západom v súvislosti s krízou na Ukrajine. V piatok o tom s odvolaním sa na hlavného ekonomického poradcu ruského prezidenta Vladimira Putina informuje verejnoprávna televízna stanica Rossija-24.

"Existuje taktika, ktorá bola stanovená. Je predstavená v dokumente - tajnom dokumente," uviedol Andrej Belousov bez ďalšieho spresnenia.

Spojené štáty a ich európski spojenci sa pred týždňom zhodli na tom, že Rusko by malo čeliť širším ekonomickým a hospodárskym sankciám, pokiaľ sa Kremeľ bude snažiť miešať do ukrajinských volieb naplánovaným na túto nedeľu. Americký minister zahraničia John Kerry údajne informoval Nemecko, Francúzsko, Britániu a Taliansko o tom, že Washington uvažuje o sankciách proti niektorým z najväčších sektorov ruskej ekonomiky vrátane baníckeho, plynárenského, bankového, finančného ako aj sektoru obrany. Ďalšia fáza odvetných opatrení použije "skôr skalpel ako kladivo" a bude sa sústreďovať na nové investície v týchto oblastiach. "Všetci sa zhodli na tom, že pokiaľ budú voľby narušené a bude za tým ruka Moskvy, prikročíme k sektorovým sankciám," cituje agentúra Reuters zdroj z prostredia Kerryho administratívy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu