Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tragický príbeh: Povodne mu zničili majetok, Maďari ho nechali zomrieť kvôli peniazom!

Mlađan Rajić
Mlađan Rajić (Zdroj: novosti.rs)

BUDAPEŠŤ - Na srbsko-maďarskom hraničnom priechode zomrel po infarkte 66-ročný Srb, ktorý po tom, čo doma prišiel pri povodni o všetko, chcel ísť za synom do Viedne. Pohraničná stráž ho nepustila ďalej, pretože nemal finančnú hotovosť, potrebnú na vstup na územie Európskej únie, informoval dnes maďarský spravodajský server Index.hu.

Podľa servera o nešťastnom prípade informovali takmer všetky srbské médiá. Muž musel vystúpiť z autobusu a po troch hodinách čakania v jednej miestnosti colnice dostal infarkt.

Jeho syn srbskému denníku Blic uviedol, že otec, keď ho zosadili z autobusu, mu okamžite volal. Poslali ho do miestnosti, odkiaľ nevidel ani to, či autobus na neho ešte čaká. 

"Chcel som telefonicky hovoriť s vodičom autobusu, pohraničníci však otcovi nedovolili, aby miestnosť opustil. Keďže do Srbska sa nemohol vrátiť, okamžite som sadol do auta a išiel za ním," povedal syn pre Novosti.

S maďarskými policajtmi sa mu podarilo hovoriť až po hodine, tí mu však povedali, že otec sa má veľmi zle. "Žiadal som ich, aby volali záchranku, lebo otec je chorý na srdce. Povedal som im, že pri povodni prišiel o všetko, nemá kde bývať, preto sa vydal do Viedne za mnou," cituje server z rozhovoru pre Blic. 

Záchranku a tlmočníka napokon poslalo na hranice budapeštianske veľvyslanectvo Srbska. Lekár mohol už iba konštatovať smrť. Policajti synovi povedali, že záchranku údajne odmietol otec. 

"Podám žalobu, aby sa podobný prípad už nikomu nemohol stať, a nájdem každého, s kým sa na týchto hraniciach zle zaobchádzalo," zneli synove slová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu