Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovensko podporí Srbsko postihnuté záplavami: Pošleme 50 000 eur

Takto úradovali záplavy v Srbsku a Bosne a Hercegovine
Takto úradovali záplavy v Srbsku a Bosne a Hercegovine (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko poskytne finančnú humanitárnu pomoc Srbsku vo výške 50.000 eur na zmiernenie následkov záplav. Rozhodol o tom dnes podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák. Informoval o tom tlačový odbor rezortu diplomacie.

"Vláda Slovenskej republiky týmto krokom vyjadruje solidaritu so srbským ľudom pri prekonávaní dôsledkov vážnej živelnej pohromy. Vláda SR je pripravená v súčinnosti s príslušnými srbskými úradmi posúdiť aj možnosť poskytnutia materiálnej pomoci," informovalo ministerstvo zahraničných vecí. Ďalej uviedlo, že Slovenská agentúra pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu prevedie finančné prostriedky na osobitný účet zriadený Veľvyslanectvom Srbskej republiky v Bratislave.

Slovensko poslalo materiálnu humanitárnu pomoc do Bosny a Hercegoviny

Ministerstvo vnútra SR poskytlo materiálnu pomoc za vyše 50.000 eur mestu Bijeljina v Bosne a Hercegovine, ktoré zasiahli povodne. Informoval o tom dnes Petar Lazarov z tlačového oddelenia kancelárie ministra vnútra.

"Napriek kalamitnej situácii na našom území, poskytlo Ministerstvo vnútra SR zo svojich zásob materiálnu humanitárnu pomoc pozostávajúcu z kalových čerpadiel, elektrocentrál, protipovodňových vriec, plášťov do dažďa a gumovej obuvi v celkovej hodnote 51.367,34 eura," informoval Lazarov. Rezort tiež zabezpečil prepravu nákladu do Bosny a Hercegoviny a odovzdali ho 18. mája o 10.00 h v meste Brčko.

Ministerstvo vnútra SR dostalo žiadosť o materiálnu humanitárnu pomoc pre povodňami postihnuté mesto prostredníctvom ERCC Brusel. Minister vnútra Robert Kaliňák a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák s poskytnutím humanitárnej pomoci podľa Lazarova súhlasili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu