Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zrútenie obytnej budovy v Severnej Kórei: Nešťastie si vyžiadalo stovky mŕtvych!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SOUL - Severná Kórea sa ospravedlnila príbuzným, ktorí stratili tento týždeň svojich blízkych pri zrútení sa obytnej budovy v hlavnom meste Pchjongjang. O život pravdepodobne prišli stovky ľudí. Ospravedlnenie bolo prvým oficiálnym priznaním tragédie, ktorá sa stala v utorok na predmestí hlavného mesta Pchjongjang.

Severokórejská tlačová agentúra KCNA uviedla, že výstavba budovy neprebehla podľa predpisov a stavebný dozor konal nezodpovedne. Agentúra priznala, že došlo k obetiam na životoch, počty však neuviedla. Dodala, že záchranné práce sa skončili v sobotu. Minister pre verejnú bezpečnosť Čcho Pu-il sa ospravedlnil a uviedol, že zanedbal dohľad na projektom výstavby, čo viedlo k tejto "nepredstaviteľnej nehode".

Nemenovaný predstaviteľ z juhokórejského ministerstva pre zjednotenie potvrdil, že v Pchjongjangu sa v utorok zrútil 23-poschodový obytný dom. Nachádzalo sa v ňom 92 bytov. "Stovky mohli prísť o život za predpokladu, že každá rodina má v priemere štyroch členov," povedal s tým, že nie je známe, koľko ľudí sa nachádzalo v budove v čase nešťastia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu