Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Explózia vo Viedni má jednu obeť: Spod trosiek po 8 hodinách vytiahli živú ženu!

Na budove sa zrútila polovica z dvoch horných poschodí Zobraziť galériu (2)
Na budove sa zrútila polovica z dvoch horných poschodí (Zdroj: fb, derstandard.at)

VIEDEŇ - Najmenej jedného mŕtveho a 13 zranených si vyžiadal silný výbuch, ktorý dnes dopoludnia vážne poškodil jeden z domov na preslávenej viedenskej nákupnej ulici Mariahilfer Strasse. Osem hodín po explózii sa záchranárom podarilo vyslobodiť z trosiek živú 48-ročnú ženu, po ktorej pátrali za pomoci špeciálnych kamier a psov. Príčina explózie, ktorá zdemolovala krov a horné dve poschodia budovy, nie je známa.

Vyslobodená žena podľa policajnej hovorkyne Adiny Mircioaneovej prežila v dutine pod sutinami. Je schopná hovoriť a na prvý pohľad sa zdá, že ani neutrpela ťažké zranenia, uviedla hovorkyňa podľa agentúry APA. Zachránená bola prevezená na vyšetrenie do nemocnice.

Už skôr záchranári v troskách našli 19-ročného mladíka v kritickom stave, ktorý krátko potom ťažkým zraneniam podľahol. Úradom sa medzitým okrem dvoch ľudí podarilo kontaktovať všetkých obyvateľov, ktorí sú v dome hlásení. Či tam bývali ešte ďalší ľudia, nie je známe.

Explózia vo Viedni má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: fb, derstandard.at)

Zatiaľ tiež nie je jasné, čo výbuch spôsobilo. Z dostupných fotografií je ale zrejmé, že explózia nastala vo vnútri domu. Portál derstandard.at napísal, že dom údajne nemal plynovú prípojku.

Nešťastie sa udialo na takzvanej vonkajšej časti ulice Mariahilfer Strasse. Vnútorná časť, kde majú obchody svetoznáme značky, je dlhá 1,8 kilometra, vonkajšia 1,9 kilometra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu