Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemetrasenie v Thajsku: Porozbíjané okná, prasknuté cesty a jedna obeť!

Zemetrasenie v Thajsku
Zemetrasenie v Thajsku (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Thajskí predstavitelia dnes oznámili, že jeden človek zahynul a niekoľko desiatok ďalších ľudí utrpelo zranenia pri zemetrasení s magnitúdou 6,3, ktoré v predchádzajúci deň zasiahlo sever Thajska a Mjanmarska. Po otrasoch zostali porozbíjané okná, prasknuté steny a cesty a takisto poškodené budhistické chrámy.

Letisko v severothajskom meste Čiang Rai neďaleko epicentra zemetrasenia evakuovalo ľudí z terminálu, pretože sa tam zrútili časti stropu. Pristávacia dráha nebola poškodená a ani lety neboli narušené, uviedla tlačová agentúra AP.

Známy biely chrám pri meste museli po zemetrasení zatvoriť z obáv o bezpečnosť návštevníkov. Zrútil sa totiž vrchol hlavnej budovy a zo strechy odpadli škridle. Navyše, po hlavných otrasoch došlo ešte k štyrom až piatim dotrasom.

Usmrtenou osobou je 83-ročná žena z mesta Čiang Rai. Počas zemetrasenia sa na ňu zrútili tehlové múry jej domu. Ľahké zranenia utrpelo približne 25 ľudí, väčšinou ich zranili padajúce stropy alebo predmety v domoch.

Epicentrum zemetrasenia sa podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) nachádzalo v relatívne malej hĺbke 7,4 kilometra. Otrasy zeme pocítili aj v druhom najväčšom thajskom meste Čiang Mai a v metropole Bangkok, ako aj v najväčšom mjanmarskom meste Rangún. Vydesení ľudia tam utekali z výškových budov po schodoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu