Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zemetrasenie dnes postihlo viaceré krajiny: Pocítili silu prírody!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY/MEXIKO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo dnes grécky región Východná Makedónia a Trácia na úplnom východe krajiny pri hraniciach s Bulharskom a Tureckom. Informovala o tom Americký geofyzikálny inštitút (USGS).

USGS uviedol, že zemetrasenie malo epicentrum v Egejskom mori medzi ostrovmi Lemnos a Sámothraké približne 77 kilometrov juhozápadne od prihraničného a prístavného mesta Alexandrupoli a nachádzalo sa v hĺbke 10 kilometrov.

Bezprostredne neboli hlásené zranenia ani výraznejšie škody na majetku, len porozbíjané okná na domoch. Ľudia podľa gréckych médií v zasiahnutých mestách a obciach vybiehali počas otrasov v panike zo svojich domov. Zemetrasenie podľa agentúry DPA pocítili i obyvatelia Istanbulu, Atén i viacerých miest v Bulharsku.

Zemetrasenie s magnitúdou 5,6 pocítili i obyvatelia hlavného mesta Mexika

Zemetrasenie s magnitúdou 5,6 zasiahlo dnes juhozápadnú časť Mexika na hraniciach štátov Oaxaca a Guerrero, ale pocítili ho i obyvatelia federálneho hlavného mesta Mexiko. Informoval o tom Americký geofyzikálny inštitút (USGS).

USGS uviedol, že zemetrasenie malo epicentrum približne 330 kilometrov severozápadne od metropoly Mexiko a nachádzalo sa v hĺbke len 12 kilometrov pod zemským povrchom.

Miestne úrady zaznamenali otrasy budov v hlavnom meste, kde obyvatelia so strachom opúšťali svoje domy i pracoviská v početných výškových budovách. Starosta Mexika Miguel Ángel Mancera podľa agentúry Reuters prostredníctvom sociálnej siete napísal, že v metropole uskutočnili evakuáciu viacerých osôb, no bezprostredne nezaznamenali výraznejšie škody na majetku.

Trinásť zranených pri stredne silnom zemetrasení v provincii Jün-nan 

Trinásť ľudí utrpelo zranenia pri stredne silnom zemetrasení, ktoré dnes zasiahlo juhozápadnú časť Číny a poškodilo okolo 9000 domov, pričom desiatky sa zrútili úplne. Informovali o tom miestne úrady.

Americký geofyzikálny inštitút (USGS) uviedol, že zemetrasenie s magnitúdou 5,6 zasiahlo v ranných hodinách okres Jing-ťiang v provincii Jün-nan pri hraniciach s Mjanmarskom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu