Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hľadajú zmiznuté lietadlo MH370 na správnom mieste?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Komisia odborníkov znovu preskúma všetky údaje získané počas takmer dva mesiace trvajúceho pátrania po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií Boeing 777-200, aby potvrdila, či medzinárodné tímy, ktoré po lietadle pátrajú v odľahlej časti Indického oceánu, hľadajú na správnom mieste. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Predstavitelia Malajzie, Austrálie a Číny sa dnes stretli v Sydney, aby sa dohodli na ďalšom kroku v pátraní po lete MH370, ktoré by sa malo sústrediť na pás morského dna nachádzajúci sa v Indickom oceáne pri pobreží Západnej Austrálie. Práve na túto oblasť sa zamerali pátracie aktivity po tom, čo tím analytikov na základe údajov z družíc a radarov vypočítal najpravdepodobnejšiu dráhu letu zmiznutého stroja.

Podľa šéfa medzinárodného pátracieho tímu Angusa Houstona budú všetky doteraz získané dáta podrobené opätovnej analýze a skombinované s informáciami získanými v priebehu pátrania.

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube lietadla bolo 239 ľudí; väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy sa nenašla po lietadle ani jediná potvrdená stopa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu