Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Falošné nádeje: Trosky na pobreží Austrálie nepatria stratenému boeingu

Trosky na pobreží Austrálie nepochádzajú zo strateného boeingu
Trosky na pobreží Austrálie nepochádzajú zo strateného boeingu (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Trosky, ktoré vyplavilo na juhozápadnom pobreží Austrálie, nepochádzajú zo zmiznutého malajzijského dopravného lietadla. Oznámil to dnes Austrálsky úrad bezpečnosti dopravy.Trosky, ktoré vyplavilo na juhozápadnom pobreží Austrálie, nepochádzajú zo zmiznutého malajzijského dopravného lietadla. Oznámil to dnes Austrálsky úrad bezpečnosti dopravy.

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube stroja Boeing 777 bolo 239 ľudí, väčšinu cestujúcich tvorili čínski občania. Odvtedy niet po lietadle ani stopy.

Podľa šéfa úradu Martina Dolana sa trosky nájdené 320 kilometrov od Perthu ukázali byť falošnou stopou. "Chceme sledovať všetky možné stopy, ktoré nám pomôžu nájsť MH370, avšak, žiaľ, táto je jednou z tých, ktoré nám v tomto pátraní nepomôžu," povedal pre austrálsku televíziu ABC. Citovala ho agentúra DPA.

Koordinačné centrum pátrania dnes informovalo, že robotická ponorka, Bluefin 21 amerického vojenského námorníctva, preskúmala už vyše 90 percent z morského dna v určenej oblasti pátrania, ktorá má rozlohu 310 štvorcových kilometrov. Prístroje ponorky vytvorili trojdimenzionálnu sonarovú mapu morského dna, nenašli však nič zaujímavé.

Súčasná zóna pátrania, v ktorej má more hĺbku 4,5 kilometra, je kruhom s priemerom 20 kilometrov okolo miesta, kde sonary 8. apríla zachytili signál možno pochádzajúci z čiernych skriniek lietadla. Batérie čiernych skriniek sa však medzičasom pravdepodobne už vybili, dodáva agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu