Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalšie sklamanie: Ponorka, pátrajúca po boeingu, na dne oceánu nič nenašla

Bluefin-21
Bluefin-21 (Zdroj: SITA)

PERTH - Hĺbková robotická ponorka dokončila dnes ponor a úplné skenovanie 90 štvorcových kilometrov morského dna v odľahlej časti Indického oceánu, kde prebieha pátranie po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií. Nenašla však nič z toho, po čom pátra, informovala agentúra Reuters.

Snímky z robotickej ponorky amerického námorníctva sa rýchlo stali najdôležitejším nástrojom medzinárodného záchranného tímu, ktorý stále pátra po lietadle z letu MH370. Stroj zmizol z obrazoviek radarov 8. marca. Na palube sa nachádzalo 239 ľudí.

Stále prebieha aj analýza vzorky z olejovej škvrny, ktorú pátracie tímy objavili približne 2000 kilometrov západne od austrálskeho mesta Perth. Podľa úradov je to najpravdepodobnejšia oblasť, v ktorej sa lietadlo zrútilo do mora.

K použitiu ponorky pristúpili záchranári aj z dôvodu, že podmorské signály zachytené minulý týždeň pri pátraní po zmiznutom lietadle sa už nepodarilo zachytiť. Znamená to, že nadovšetko dôležité čierne skrinky lietadla možno prestali fungovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu