Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ukrajina pripúšťa použitie sily proti proruským aktivistom

(Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov dnes uviedol, že protiteroristická operácia v Luhanskej, Doneckej a Charkovskej oblasti naďalej pokračuje. Avizoval, že vyriešenie napätej situácie možno očakávať do 48 hodín, a to buď prostredníctvom vyjednávaní, alebo s použitím sily. Informovala o tom dnes agentúra UNIAN.

Avakov potvrdil prepustenie veľkej časti rukojemníkov, ktorých v Luhansku v budove miestnej správy tajnej služby SBU od utorka zadržiavali proruskí aktivisti. Spresnil, že rukojemníkmi neboli zamestnanci SBU.

Uviedol tiež, že situácia v Luhansku je podobná ako v Charkove, kde sa zišli proruskí demonštranti, ktorí obsadili budovu oblastnej samosprávy, ale aj mnoho ľudí - novinárov i radových občanov, ktorí "prišli na diváky" a "keď sa rozhodli ísť domov, situácia to neumožnila".

Dodal, že na stole sú dva varianty riešenia situácie v Donecku. "Pre tých, ktorí sú ochotní pristúpiť na dialóg, máme politické riešenie. Marginálne sily, ktorým ide o konflikt, dostanú odpoveď v podobe použitia sily".

Agentúra UNIAN informovala, že v noci nadnes separatisti v Luhansku obsadili budovu miestnej pobočky SBU a pohrozili, že útoku vládnych bezpečnostných zložiek, použijú zbrane. Okrem toho ukrajinské médiá informovali, že proruskí aktivisti mali v úmysle vytvoriť koridor cez štátnu hranicu s Ruskom a umožniť, aby ním na Ukrajinu prešla ruská vojenská technika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu