Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Hugo Chávez: Condi, si moje malé dievčatko!

Venezuelský prezident Hugo Chávez Zobraziť galériu (2)
Venezuelský prezident Hugo Chávez

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez sa opäť predviedol. Komunista, ktorého chcel ísť pozrieť aj slovenský premiér Robert Fico, zaútočil na Spojené štáty americké. Nevyberané urážky adresoval svojim úhlavným nepriateľom - ministerke zahraničných vecí Condoleezze Riceovej a šéfovi Bieleho domu Georgeovi Bushovi.

Chávez vládne vo Venezuele železnou rukou. Znárodňuje súkromné podniky, obchádza parlament a rozhoduje prezidentskými dekrétmi. Vyslúžil si za to tvrdú kritiku Spojených štátov. „Je to svätosvätá právomoc Venezuely. Choďte do pekla, gringovia! Choďte domov!“ reagoval Chávez.

Hugo Chávez: Condi, si
Zobraziť galériu (2)
A nezostalo len pri urážkach administratívy Georgea Busha. V žalúdku mu leží aj ministerka zahraničných vecí Condoleezza Riceová. „Ako sa máš? Už si na mňa zabudla, moje malé dievčatko?“ povedal v rozhlasovom príhovore. Vďaka posilneným právomociam môže Hugo Chávez robiť rozsiahle zmeny v hospodárstve aj armáde.

Návštevu Venezuely plánoval aj premiér Robert Fico. Po kritike opozície, ale aj ministra zahraničných vecí Jána Kubiša však od tohto zámeru podľa dostupných informácií upustil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu