Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zmiznuté lietadlo prevážalo podozrivý náklad: Mohol spôsobiť tragédiu, tvrdí vyšetrovateľ!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au, SITA)

LONDÝN - Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré zmizlo pred takmer mesiacom, sa stále nenašlo. V tejto súvislosti sa vynárajú najrôznejšie teórie, čo sa mohlo stať. Tá najnovšia hovorí, že na palubu bola v ovocí prepašovaná bomba, ktorá vybuchla!

Malajzijský policajný šéf v stredu potvrdil, že detektívi vyšetrujúci zmiznutie boeingu, boli na farme a vypočuli každého pracovníka, ktorý prišiel do kontaktu s ovocím tvoriacim náklad lietadla. Domnievajú sa totiž, že do štyroch ton mangostanov mohla byť prepašovaná bomba.

Zmiznuté lietadlo prevážalo podozrivý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: blog.seasonwithspice.com)

"Vyšetrovatelia momentálne zisťujú, kto ich objednal, zaplatil za ne a zabalil ich v ovocnom sade v meste Muar vzdialenom od Kuala Lumpur približne 150 km," uviedol inšpektor Khalid Abu Bakar. Zároveň ale pripustil, že príčina zmiznutia boeingu nemusí byť nikdy objasnená. Ešte skôr polícia tvrdila, že všetci pasažieri sú mimo podozrenia, že s tým mohli mať niečo spoločné, na rozdiel od členov posádky, píše Daily Mail.

Stratení príbuzní
Zobraziť galériu (3)
Stratení príbuzní  (Zdroj: SITA)

Na zozname vyšetrovacích verzií podľa Bakara sa stále nachádzajú aj ďalšie scenáre - únos, sabotáž, psychický stav všetkých členov posádky a ich osobné problémy. Dodal, že polícia má k dispozícii "záchytné body, ktoré by mohli viesť k odhaleniu", ale nechcel ich v záujme ďalšieho vyšetrovania konkretizovať.

Lietadlo, ktoré letelo z Malajzie do Číny, sa napriek masívnemu niekoľkotýždňovému pátraniu stále nepodarilo nájsť. Aktivisti najnovšie tvrdia, že dôvodom nie je nepriaznivé počasie, ktoré v tejto oblasti vládne, ani obrovské vlny, ale nánosy odpadu plávajúceho v oceáne. Kopy smetí totiž na satelitných snímkach môžu vyzerať ako trosky boeingu, a keďže v oceánoch ich je neúrekom, značne to komplikuje pátranie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu