Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Je to oficiálne: Moniku a Klárku zabil v Hurghade elektrický prúd!

Monika a Petr Kramní
Monika a Petr Kramní (Zdroj: FB)

OSTRAVA - Moravskosliezska polícia požiada egyptskú stranu o právnu pomoc v prípade vraždy Moniky a Klárky Kramných. Od egyptskej polícii bude chcieť vykonať konkrétne úkony, a to aj napriek tomu že Česko nemá s Egyptom podpísanú zmluvu o takejto forme spolupráce. Uviedol to dohliadajúci prokurátor Vít Legerský, ktorý včera potvrdil, že matka s dcérou boli zabité elektrickým prúdom. V tejto súvislosti polícia obvinila manžela a otca Petra.

O právnu pomoc už raz české úrady v tomto prípade žiadali. "Požiadali sme o spisový materiál. Nejaké dokumenty nám boli doručené," povedal Legerský. Ten dúfa, že aj druhýkrát polícia uspeje. Tentoraz pôjde u vykonanie konkrétnych úkonov. "Uvidíme, či to pre nás urobia," povedal.

Prínosná by v tomto smere mohla byť aj nedávna misia moravskosliezskych policajtov a pracovníkov policajného prezídia do Egypta. "Boli tam zmapovať terén, či so žiadosťou o právnu pomoc uspejeme," povedal žalobca. Dodal, že kolegovia v Egypte sa údajne tvárili ústretovo.

Podľa Legerského zatiaľ nie je jasné, kedy polícia zverejní podrobnejšie informácie o vražde dvoch Češiek. Nechce zverejniť podrobnosti ani k príčine smrti. "Súdni lekári uviedli, že zomreli v dôsledku zásahu elektrickým prúdom," povedal Legerský.

Kramný je v súvislosti s úmrtím manželky a dcéry vo väzbe. O tej rozhodol Okresný súd v Karvinej. Krajský súd neskôr sťažnosť obvineného zamietol. "Doposiaľ zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že bol spáchaný skutok, pre ktorý bolo začaté trestné stíhanie. Sú zrejmé dôvody na podozrenie, že jeho páchateľom je obvinený," povedala ČTK hovorkyňa súdu Lucie Böhmová.

Podľa súdov existuje riziko, že obvinený ujde z Česka. "Obvinený sa síce sám na územie Českej republiky vrátil, pričom určitým spôsobom spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní, avšak evidentne nepredpokladal, že dôjde k začatiu trestného stíhania, obzvlášť po tom, čo voči nemu v Egypte trestné stíhanie začaté nebolo a nebol teda reálne ohrozený uložením vysokého trestu odňatia slobody," vysvetlila hovorkyňa.

Navyše údajne hrozí, že by ovplyvňoval svedkov. "Je nutné ešte vypočuť známych obvineného alebo jeho spolupracovníkov," uviedla.

Monika s dcérkou Klárkou zomreli koncom minulého júla v hoteli v egyptskej Hurghade, kde rodina trávila dovolenku. Médiá pôvodne špekulovali, že ženy boli otrávené, neskôr sa objavili informácie, že ich mohol zabiť elektrický prúd. Kramný, ktorý je vo väzbe, vinu od začiatku popiera a svoj postoj doteraz nezmenil.

Keď Petra Kramného držali na hotelovej izbe v Egypte, nebol na tom práve najlepšie po psychickej stránke. Prečítajte si na Vyšetrení, čo mu hrozilo!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu