Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Toto je čas posledného kontaktu zmiznutého lietadla: Potom sa zrútilo do oceánu!

(Zdroj: sita, int)

KUALA LUMPUR - Údaje z družice potvrdzujúce, že lietadlo malajzijských aerolínií, po ktorom už tretí týždeň pátrajú tímy z 26 krajín, obsahujú aj posledný elektronický signál vyslaný lietadlom. Ten je však ešte stále predmetom vyšetrovania, uviedol dnes malajzijský minister obrany a úradujúci minister dopravy Hishammuddin Hussein, ktorého citovala agentúra Reuters.

"Existuje dôkaz o čiastočnom kontakte medzi lietadlom a pozemnou stanicou, ku ktorému došlo o 00.19 h (01.19 SEČ a 08:19 miestneho času)," povedal na tlačovej konferencii Hussein. "Zatiaľ tejto komunikácii nerozumieme, takže je predmetom skúmania," dodal malajzijský minister dopravy.

Let MH370 zachytil satelit Inmarsatu o 08:11, pričom o 8:19 došlo k čiastočnému kontaktu s pozemnou staniciou. Potom niekedy v sobotu 8. marca medzi 08:19 a 09:15 muselo prísť k tragédii, kedy prúdové lietadlo spadlo do južnej časti Indického oceána. Úrady už skôr avizovali, že o 08:11 mal stroj palivo iba na asi 30 minút letu.

Na základe analýzy satelitných dát britskou spoločnosťou Inmarsat malajzijský premiér Nadžíb Razak v nedeľu oznámil, že nezvestné lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines na trase Kuala Lumpur-Peking s 239 ľuďmi na palube sa zrútilo v južnej časti Indického oceánu, vo vzdialenosti niekoľko tisíc míľ od stanoveného kurzu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu