Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Taja okolnosti záhadného zmiznutia lietadla? FOTO pasažierov ako dôkaz manipulácie!

Iránci zo zmiznutého boeingu majú identické spodné časti tiel. Zobraziť galériu (3)
Iránci zo zmiznutého boeingu majú identické spodné časti tiel. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Obavy z toho, že sa niekto snaží verejnosti podstrčiť nepravdivé informácie a zamaskovať tak skutočné udalosti, vzrástli včera po potvrdení, že fotografie cestujúcich boli zmanipulované. Dvaja Iránci, ktorí sa do lietadla dostali na ukradnuté pasy, majú totiž rovnakú spodnú časť tiel.

Zábery z kamery, ktoré zverejnili vyšetrovatelia tri dni po zminutí letu MH370 z Kuala Lumpur do Pekingu, ukazujú dvoch mladíkov s rovnakými nohami. Identifikovali ich ako 19-ročného Púriu Núr Mohammada Mehrdada a 29-ročného Delavara Seyeda Mohammadrezu, ktorí sa údajne takýmto spôsobom chceli dostať do Európy a požiadať tam o azyl.

Vyšetrovatelia si však akosi nevšimli, alebo vsadili na slepotu verejnosti, že zatiaľ čo ich tváre, tričká a tašky sa líšia, ich nohy a nohavice sú identické. Dokonca aj tiene okolo ich nôh na podlahe sú rovnaké. Výsledok teda len prilieva olej do ohňa rôznych konšpiračných teórií týkajúcich sa osudu lietadla, po ktorom márne pátrajú už vyše dvoch týždňov.

"Obaja majú rovnaké nohy. Podvod alebo náhoda? A vy ste presvedčení, že nám vláda nič neskrýva," napísal jeden z internetových užívateľov na Twitteri.

Zástupcovia Malajzie po prevalení dôkazov uviedli, že došlo ku chybe pri kopírovaní a omylom sa tak dostala časť jedného muža aj na druhú fotografiu. Nebolo to však robené s úmyslom zavádzať, uviedol hovorca, ale išlo jednoducho o nepozornosť a zlyhanie. "Pôvodný" záber však zatiaľ nezverejnili.

Púria Núr Mohammad Mehrdad
Zobraziť galériu (3)
Púria Núr Mohammad Mehrdad  (Zdroj: SITA)

Delavar Seyed Mohammadrez
Zobraziť galériu (3)
Delavar Seyed Mohammadrez  (Zdroj: SITA)

Lietadlo linky MH370 s 239 ľuďmi na palube sa stratilo z radarov 8. marca počas cesty z Kuala Lumpur do Pekingu. Vyšetrovatelia majú podozrenie, že lietadlo niekto úmyselne odklonil tisíce kilometrov od plánovanej trasy, čo naznačili niektoré údaje. Sústreďujú sa predovšetkým na teórie únosu či sabotáže, ale nevylúčili ani technické problémy. Preverovali aj oboch pilotov lietadla, nič zvláštne ale neobjavili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu